marți, 14 aprilie 2009

Urgent: Referitor la tînărul decedat

[English]

In noaptea aceasta, acum o ora, am primit de la un prieten din Moldova urmatoarele lucruri, legate de moartea tanarului de care s-a aflat ieri, pe care le voi posta mai jos. Mentionez pentru penibilii de la SIS sa nu se oboseasca cu IP-ul, sint din Romania si puteti “face spume”, cum se spune pe aici..asadar:

Declaratie martor evenimente din noaptea de 7 spre 8 aprilie, orele 12.50 - 1.05:

[…] Asadar tinarul a decedat dupa interventia fortelor speciale ori agentilor SIS, la ora 1.00. Cunosc ora ora fixa deoarece am fost martor ocular la toate evenimentele care se petreceau in acel moment…

Un grup de tineri, in numar de circa 30, s-au indreptat din PMAN spre acel blestemat chiosc de gazete, cartele de reincarcare, aflat la intersectie Puskin cu Stefan cel Mare…pe la 12.50. Acest grup de tineri au inceput sa devasteze chioscul amintit..in PMAN vizavi de chiosc (peste drum) erau aflati in jur de 10-12 securisti (se evidentiau) care vorbeau – se pare - la mobil (ora 12.55 am; eu si inca un grup de persoane eram pe bld. Stefan cel Mare, langa Mac Donald’s).

La un moment dat grupul format din cei 10-12 securisti aflati in PMAN, Stefan cel Mare colt cu Puskin, a inceput sa atace acea multime cu shockuri electrice si sa ii bata cu cruzime, aplicand lovituri (inclusiv) cu picioarele in cap (se auzeau si impuscaturi)…pe unii ii aruncau in niste masini, una din ele nmarca Mercedes Vito, culoare gri (cu marcare de taxi), altele masini cu geamuri fumurii.

Peste aproximativ 5 minute am zarit din directia teatrului Eminescu cum vin circa 50 de politisti ai serviciilor speciale (presupun, Fulger, care, zarindu-ne pe partea Mc Donald’s, unii din ei au trecut in fuga drumul tipind “pidarasti”). Erau inarmati cu automate AK47, insa fara scuturi.

In acel moment m-am retras in goana in directia Posta Moldovei si apoi am fugit in jos pe Vlaicu Parcalab, am dovedit sa vad ca au inceput sa impuste si sa ii bata pe toti cu cruzime, sa-i culce cu fata pe asfalt, sa ii loveasca cu patul armei, inclusiv pe oamenii aflati pe partea Mac Donald’s – ului, care presupun unii din ei nu aveau nimic cu protestele (unii semanau fie a arabi, fie altfel de oaspeti a capitalei). Aceste lucruri le-am vazut, aflandu-ma la coltul cladirii Posta Moldovei.

Eu si inca trei prieteni cred suntem unicii martori care au vazut situatia reala (si care au reusit sa scape din acel macel imens soldat cu decedati). Adaug ca o data cu sosirea Politiei speciale (Fulger), securistii s-au retras..

Consider ca intre orele 1.00-1.15 (am) acel tanar a fost ucis ori de securistii (cei in numar de 10-12) , ori de serviciile Politia speciala (Fulger), ceea ce corespunde cu ora de deces specificata de medicii legisti.

Acum propria mea adaugire:

In noaptea de 8.04.2009 orele 12.36 am, am primit de la acelasi prieten (martor la evenimentul descris mai sus), pe programul messenger, un mesaj de tip mass pe care el la randul sau il vazuse postat pe canalul IRC. Redau mai departe acest mesaj:

“Noaptea dinspre 7 spre 8 aprilie spre dimineata, la spitalul de urgenta, sub estacada ce urca la sectia de internare, dintr-o masina de marca Niva a politiei (numar MAI), a fost aruncat cadavrul unui baiat de aproximativ 20 de ani. Un politai a strigat: “Uitati-va la el, ca ceva se simte rau”, dupa care a urcat in masina si a plecat”

Martorul care a dat declaratia mai sus doreste sa nu-si dea numele, din motive lesne de inteles, chiar daca intelege importanta revelarii numelui. L-am rugat macar conversatia noastra sa o dam spre publicare, nici asta nu a dorit. Macar exista un punct de plecare pentru cei care doresc sa investigheze mai departe.

Sursa: Curaj.net


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu