marți, 14 aprilie 2009

O diversiune de succes

[English]

Ce vă voi prezenta mai jos este rodul a o săptămână de monitorizare drastică a evenimentelor din 6-7 aprilie 2009. Deși mai lipsesc niște figuri ale puzzle-ului, imaginea este destul de clară, și cu siguranță va putea fi sesizată de toți.
Voi începe cu această poză... Un Jiguli 21:07, care cu siguranță are o vechime de peste 20 de ani... A venit în fața președinției, băgându-se printre zecile de mii de protestatari, deși sediul Eutv se află la 300 de metri de președinție... De ce oare? Aflăm mai jos...Mai departe... Încă poză, pe care de altfel ați mai văzut-o pe acest blog...
Cel încercuit este Ion Duminică, fruntaș PPCD, cu numărul 26 în lista acestui partid. Ce are în mâna dreaptă Duminică? Un scut al poliției...
Să mergem mai departe... De această dată
voi apela la un material video. Secunda 26 este cea mai relevantă, atunci îl vedem pe același Ion Duminică, care se afla în linia întâi a devastatorilor.Acum voi apela la materialul video de la care a început totul, material video care dacă nu exista, probabil nu mai stăteam la ora 3 de noapte să scriu acest articol. Celebrul material al celor de la Jurnaltv - „Cine este persoana din imagine?”. Doar că eu vreau să evidențiez nu una singură, ci 3. Pe lângă celebrul om în galben, faceți un stop cadru la 2:18(l-ați mai văzut undeva :)?). Pariez ca l-ați mai văzut!
Mai e și omul în geacă gri, îl găsiți la minutul 2:39. Cel în geacă gri dă exact aceleași indicații ca și celebrul galben, „noi nu suntem împotriva voastră ci a comuniștilor”! Așa să fie?Mai departe... Apelăm la o nouă poză, și aceasta foarte relevantă. Erou este băiatul nostru în gri, ex-PPCD-ist printre altele... Andrei Plop îi este numele. De unde știu atâtea detalii despre el? De aici!Așadar, poza în care domnul Andrei Plop dă raportul printr-o stație de emisie-recepție:Cred că scenariul începe să prindă contur pentru voi toți, dar să mai adăugam o piesă la puzzle-ul nostru... Este vorba despre celebrul reportaj de la EUTV. Prin acest reportaj, Roșca încearcă să ne demonstreze că cei doi care au arborat steagul UE pe președinție și parlament, nu sunt decât doi tineri de bună credință, ce au făcut aceste lucruri pentru a „calma masele”... Măi să fie, Iury Ivanovici! Chiar ai crezut că ne convingi? Încă din start cele spuse de ce doi trezesc mari dubii, deoarece e greu să crezi că unui tânăr de 17 ani îi pasă de „Calmarea Maselor”. Mai trezește dubii și seninătatea cu care vorbesc cei doi, deși se află în sediul MAI. Uitați cu câtă lejeritate vorbesc, mai ceva decât ar recita o poezie, iar atunci când uită ceva, intervine profesoara prin întrebări ajutătoare...Dar hai să ne mai ajutăm de o poză. Pe cine vedem acolo? Să fie Dragoș Musteață? Este chiar el, doar că avea un look diferit, părul mult mai lung. De ce s-o fi tuns așa de repede domnul Musteață? Nu pentru a se feri de ochii lumii? Totuși nu e look-ul cel mai important aspect. Ia uitați-vă la atent la mutra domnului Musteață, cel plin de inițiative pașnice și „cizelate” de sclipitoarea-i inteligență.Nu stă eroul nostru ca un subaltern în fața șefului, ce ascultă indicații? Uitați-vă la privirea umilă a lui Musteață și la cea poruncitoare a celui din stânga sa...Mai departe... Un video nou, dar extraordinar de important! Ce vedem acolo? Un băiat îmbrăcat în roșu, cu un rucsac în spate, care strică una dintre ușile lăturalnice ale parlamentului. Ia brută! O să ziceți cu toții scandalizați! Sărmanii Galațchi și Musteață se chinuie să calmeze masele, iar bruta în roșu vandalizează parlamentul! Ba chiar la secunda 20, se apropie de 2 persoane cu care face un schimb de documente. O fi harta parlamentului? După care se apropie și cel de-al doilea, ambii primesc indicații prețioase, după care se apucă de vandalizat mai departe...Cine e bruta în roșu? Hopa, vedem la secunda 44! E chiar pacifistul nostru, cel cu „Calmarea Maselor”, Ion Galațchi pe al său nume... Să fie cel de-al doilea Musteață? Maybe!Care sunt concluziile, dragi prieteni? Avem 5 tipi, o mașină și un post TV:
Ion Galațchi, care ba e îmbrăcat în roșu, ba în galben, ba „calmează masele”, ba rupe ușile parlamentului, ba are în spate un rucsac mic și negru, ba unul mare și gri. Ca să vezi năzbâtie!
Îl mai avem pe Dragoș Musteață, băiat matur, cel ce „cizelează” ideile, dar care primește indicații umil. Musteață, cel ce marți avea o tunsoare, iar sâmbătă alta. Iar năzbâtie!
Îl mai avem și pe Andrei Plop, ex-ppcd-ist, cel ce „nu e contra voastră, ci a comuniștilor”. Păi cum să fie contra voastră dacă e omul vostru, ce comunică cu voi printr-o stație de emisie-recepție?
Îl mai avem și pe Ion Duminică, președintele romilor creștin-democrați! Cel cu scutul de polițist, care se afla în linia întâi a atacatorilor.
Al 5-lea tip e cel din filmulețul numărul doi, printr-un stop cadru la mintul 2:18. Parcă seamănă cu cineva? Nu? cu cine seamănă? Hai că las loc pentru puțin mister aici...
Mai avem un Jiguli 2107 de prin 88, ce aparține EUTV. EUTV, acea televiziune blestemată și urâtă de toți, EUTV, televiziunea ce a atacat cel mai urât opoziția pe parcursul campaniei electorale. Ce căuta acea mașină acolo de vreme ce sediul acestui post de televiziune se află pe strada Columna? Chiar în spatele catedralei, adică la 300 de metri de președinție. Acolo erau zeci de ziariști, toți veniți fără mașini.
Hai că vă zic eu ce căuta mașina buclucașă! S-a dus acolo pentru a instiga masele! Pentru a-i enerva pe protestatari! Protestatari ce s-au lăsăt provocați aidoma taurului ce vede roșu în fața ochilor(e și logică reacția) și au răsturnat cât ai clipi mașina lui Roșca. Oricum, acea mașină nu făcea mai mult de o mie de dolari, așa că de era distrusă de tot, nu era mare pagubă. Să nu uităm că EUTV are în dotare microbuse în valoare de zeci de mii de euro, dar acele mașini nu au venit...
Mai sunt încă două aspecte vis-a-vis de EUTV. Primul, e emisiunea „Epicentru” de luni seara, emisiune ce a prezentat mitingul „lumânărilor” cu o echidistanță nemaivăzută la postul de televiziune a lui Roșca. La finalul acelui Talk-show, Praporșcic chiar a amintit tuturor tinerilor, că a doua zi dimineață va avea loc un miting de protest... Al doilea aspect este faptul că EUTV nu a emis deloc pe 8 aprilie. Deși Praporșcic ne promisese la finalul emisiunii de luni,că a doua zi, la 21:30, invitatul său va fi Iurie Roșca. De ce nu a emis deloc EUTV a doua zi?

Cam astea au fost piesele din puzzle-ul nostru. Dacă ați înțeles ceva, înseamnă că nu m-am chinuit degeaba timp de o săptămână pentru a aduna dovadă cu dovadă...

PS: Nu acuz pe nimeni de nimic, sunt doar niște dubii, urmate de mari semne de întrebare!!!

Update:
Scriu acest post pentru că vreau să clarificăm câteva lucruri. Eu nu sunt nici anchetator, nici detectiv, nici măcar jurnalist de investigații nu sunt. Sunt un tânăr sătul de manipulările și dezinformările pe care le trăim zilnic în jurul nostru. Îmi stau în gât cei de la Nit, N4, Omega , Moldova 1 sau Eutv. Aceste cârciumi de presă nu se ocupă decât cu dezinformarea și spălarea creierilor. Au demonstrat-o perfect pe parcursul campaniei electorale, o fac și acum.
Articolul „O diversiune de succes” este cel ce a stârnit controverse printre vizitatori. Deși marea majoritate mi-au dat dreptate, am primit și unele înștiințări precum că băiatul în roșu și cel în galben ar fi persoane diferite. Ok, eu nu am exclus asta niciun moment, de asta am și pus acel Post Scriptum la articol, în care am spus că nu acuz pe nimeni de nimic.
Vrea doar să clarific unele lucruri care sunt foarte confuze:
1. De ce nici numele lui Ion Ghilațchi, nici cel al lui Dragoș Musteață, nu apar în lista MAI cu cei arestați.
2. De ce domnii de la MAI nu au asigurat tuturor celor reținuți drepturi egale? I-am văzut pe unii ce dădeau mărturii șocante, plin de traume pe tot corpul, pe când eroii noștri stăteau bine mersi, unul chiar era cu ochelarii de soare pe cap. Nu doar Musteață și Ghilațchi trebuiau să aibă parte de un asemenea tratament, ci și deținuții ce stăteau câte 20 într-o cameră de 6 m patrați.
3. Cum de a reușit să-și schimbe look-ul așa rapid domnul Musteață? Citez din comentariul unui vizitator: „Ai remarcat corect ca Dragos s-a tuns intre timp. Cind a reusit sa o faca? Unde? Sub arest? De ce? Ii dadea parul peste urechi? In plus, se stie ca persoanele arestate au fost deposedate de lucrurile personale. De ce atunci Dragos fiind sub arest mai are la el ochelarii si apare, culmea, (la interogatoriul MAI) cu ei pe cap exact ca in ziua de 7 aprilie?”
4. Ce căutau printre protestatari Ion Duminică, Vlad Cubreacov, în condițiile în care Roșca a jurat că nimeni din partidul său nu a călcat pe acolo. Tot Roșca zicând că dacă află așa ceva, îi va da afară pe cei ce au participat acolo. S-a demonstrat că jurământul lui Roșca nu face 2 parale, iar liderul PPCD a luat apă-n gură.
5. Dacă băiatul în roșu este nu este Ghilațchi, atunci cine este el? Poate este prin temnițe, bătut crunt? Ori poate este liber, și bine mersi, deși se vede clar că merita să fie ia cel puțin o amendă pentru actele sale de vandalism. Nu să fie bătut, ci amendat!
6. De ce procuratura nu vine cu rapoarte zilnice, în care să se spună unde sunt întemnițații, ce e cu ei, sunt bătuți, ori poate lăsați să dea depoziții cu ochelari de soare?

Mai sunt o groază de nelămuriri, pe care eu, împreună cu dvs, dragii vizitatori, vrem să le lămurim. Vrem să vedem cine sunt adevărații vinovați pentru ce s-a întâmplat la 7 aprilie!
Cine ne mai ajută?

Update:
După ce în post-ul precedent am încercat să demonstrez că PPCD-ul ar avea un rol important în evenimentele din 6-7 aprilie, iată că a apărut o nouă dovadă, care ne face și mai mult să credem că Roșca este în spatele așa-zisului puci.Sursa: analizemd.blogspot.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu